Dovoz auta z Německa může být atraktivní volbou, ale také nese určitá rizika. Jak tedy zajistit, aby vše proběhlo hladce a bez komplikací?

Pečlivý výběr vozu
Výběr správného vozu je klíčovým krokem. Na německých portálech jako Autoscout24.de nebo Mobile.de najdete tisíce nabídek, ale není dobré se nechat zlákat pouze nízkou cenou. Vždy je důležité si ověřit, zda auto splňuje vaše požadavky, ať už jde o technický stav, výbavu nebo historii vozu.

Kontrola informací
Ještě před cestou do Německa je důležité ověřit všechny dostupné informace. Zavolat prodejci a zjistit další podrobnosti o autě, včetně technického průkazu a COC dokumentů, je nezbytné pro minimalizaci rizika, že auto nebude odpovídat tomu, co bylo uvedeno v inzerátu.

Cesta za vozem
Cesta do Německa by měla být naplánována na pracovní den, protože většina úřadů má o víkendu zavřeno. Na místě si můžete auto detailně prohlédnout, provést zkušební jízdu a zkontrolovat veškeré dokumenty.

Vyřízení formalit a převozních značek
Pokud se rozhodnete auto koupit, čeká vás ještě vyřízení formalit, jako je podpis kupní smlouvy a získání převozních značek. Zajistíte tak, že můžete auto legálně odvézt domů.

Bezpečný odvoz domů
Po vyřízení všech potřebných dokumentů a pojištění můžete své nové auto bezpečně odvézt domů a začít si užívat jízdu.