Zpracování mezd a platů obsahuje několik položek, ke kterým je mnohdy složité se dopracovat. Ať už mají vaši zaměstnanci tabulkový plat, hodinou nebo úkolovou mzdu, mají ze zákona nárok každý měsíc obdržet peníze. Částku k výplatě je mnohdy obtížné vypočítat, zejména ve chvíli, kdy měl zaměstnanec dovolenou, má potomka, přesčasy, byl nemocný atd. Samotným výpočtem částky k odeslání celý proces však nekončí. Nejen to je důvodem, proč si stále více organizací najímá externí mzdové služby.

Šetřete svůj drahocenný čas

Praha mzda pro firmy je využívána stále častěji i malými podniky. Pochopili, že tím šetří čas, a tudíž i peníze. Zpracování mezd profesionální firmou poskytuje více času zaměstnancům věnovat se tomu, čemu opravdu rozumějí. Pracovníci mzdové agendy mají výhodu odborných znalostí, kvalitního softwaru a objemu, takže je pravděpodobné, že dokážou tyto úkoly plnit mnohem efektivněji.

Efektivní pro menší podniky

Pro menší podniky, zpravidla s 20 a méně zaměstnanci, je efektivnější najmutí profesionální mzdové služby, než vše zpracovávat interně. Platit lidi za zpracování mezd, daní, odvodů za zdravotní a sociální pojištění může být dražší než najmutí firmy na zpracování mzdové agendy.

Mzdové účetnictví v Praze pro menší firmy využívá většina organizací.

Zodpovědnost za chyby

Chybné zpracování mezd s sebou nese nejen ztrátu času při nápravě, ale také může být postiženo sankcemi. Firma zabývající se zpracováním mezd zodpovídá za případné chyby. Je také zodpovědná za správně zpracování mezd v souladu se všemi zákony a předpisy.

Kde hledat firmu pro mzdovou agendu

Na webu mzdy-firmy.cz si může každý zaměstnavatel zajistit profesionální zpracování mezd a vše se mzdami související, včetně odvodů, daní, ale také vedení účetnictví pro OSVČ atd.