Repasovaná technologie může být nákladově efektivním a udržitelným obchodním řešením, které někdy přežije nové technologie. Ale je to to pravé pro vaše podnikání?

  • Výrobci obvykle renovují své vlastní produkty ve vlastní režii. Tyto produkty obvykle pocházejí z vrácení zákazníků nebo z nedávno ukončeného pronájmu obchodního vybavení.
  • Mezi výhody nákupu renovované technologie patří nižší ceny, potenciálně delší životnost a udržitelnější obchodní praktiky.
  • Vždy byste měli nakupovat repasovanou technologii přímo od výrobce nebo schválenou technologii se silnou zárukou na spuštění.

Mnoho lidí si repasované vybavení spojuje se starším hardwarem, možná nižší kvality. Jak se uvolňují novější, pravděpodobně lepší zařízení, může být těžké rozlišit, co společnost myslí pod pojmem „repasované“. Mohlo by se jednat o málo používané zkušební zařízení spotřebitele, nebo by to mohlo znamenat počítač, který byl na poslední noze před ukončením pronájmu technologie podniku.

Bez řádné znalosti toho, odkud přesně repasovaná zařízení pocházejí, jak se renovují a na co při nákupu pamatovat, může být snadné riskovat model a skončit zklamán. To ale neznamená, že to automaticky není dobrá volba. Pokud zvažujete repasované notebooky, stolní počítače nebo jiné formy technologie pro vaši firmu, je třeba mít na paměti několik věcí.

Původ renovované technologie

Většina repasovaných modelů je přepracovaná technologie, která byla vrácena spotřebiteli nebo byla získána výrobcem na konci pronájmu obchodní technologie. Proces opravy a renovace technologie se může lišit.

Pokud jej spotřebitel vrátil výrobci, společnosti jako Apple a Dell mají vlastní protokoly renovace, aby zajistily, že obnovený model bude dobře fungovat.

Pokud jde o obchodní leasing, většina výrobců má smlouvy s korporacemi na dva až čtyři roky. Když nájem skončí (a není obnoven stejnou technologií), jsou notebooky a počítače vráceny společnosti. Na základě běžného obchodního opotřebení může výrobce notebooky renovovat a dále je prodávat.

Bez ohledu na to, odkud pochází, je pro zajištění spolehlivosti nezbytné zakoupit hardware přímo od výrobce.

Jak výrobci renovují technologii

U počítačů výrobci obvykle začnou modernizovat starou technologii poté, co vyhodnotí jakékoli poškození a určí, co je třeba přidat a vyměnit. Tento proces může zahrnovat opravu klávesnice, výměnu obrazovky, úpravu pevného disku a paměti RAM a čištění produktu.

Výrobci také rozeberou určité součásti notebooku a provedou testy, aby zajistili, že věci, jako je funkce baterie, optická jednotka a obrazovka, jsou v provozuschopném stavu. Pro kupujícího je zásadní, že jakmile obdržíte svůj firemní notebook , stolní počítač, monitor nebo jiné zařízení, vše kritickým okem zkontrolujete.

Výrobek by měl vypadat jako nový, bez viditelných známek poškození nebo silného opotřebení. Vaše zařízení by také mělo být dodáváno s nejaktuálnějším softwarem, včetně antivirového softwaru , a mělo by běžet hladce. Vzhled a funkčnost repasovaného zařízení je součástí slibu výrobce, že nepřeprodává špatné vybavení.