Regálové systémy nám dnes nabízejí opravdu velké množství možností, jak můžeme jednotlivé komponenty a součásti skladovat podle našich představ. Na jedné straně tak máme celou řadu velice individuálních možností pro velice individuální případy. Ale na jedné nám mohou stačit i ty nejzákladnější možné regály, které nás napadnou.

A právě dnes se zaměříme na policové regály. A to konkrétně na to, jaké výhody nám mohou přinést a kde jsou pro praktické použití doslova jako doma!

Nejlepší možnost pro archivy

Policové regály jsou víceméně tou nejzákladnější součástí, kdykoliv se podíváme do jakéhokoliv archivu. Důvodem je hlavně to, že jsou na svoji jednoduchou konstrukci poměrně bytelné a dokáží tak unést i velké váhy spisů, knih a podobného materiálu. Takové policové regály pak mimo svojí výdrže disponují i možností kvalitního uzpůsobení díky polohovacímu systému. Leze tak rozteč mezi jednotlivými patry regálů měnit podle toho, jak velké kusy potřebujeme do jednotlivých polic vkládat.

Dokonalé do dílen a některých skladů

To ale rozhodně neznamená, že policový regál patří nutně jenom do archivů a knihoven. Zcela naopak má velice široké využití také v jiných oblastech. Jenom namátkově jsme právě zmínili dílny a v mnoha případech také sklady. Stále je nutné myslet na to, že standardní policový regál propůjčuje poměrně dost místa pro ukládání menších předmětů, které se do obtížnějších regálových systémů nevejdou tak, jak mají. Na mnohé nástroje a materiály jsou tak i v dílnách a skladech vybaveny právě policové regály jako takové.

Hybridní systémy fungující jako doplněk

Může se ale stát, že budeme potřebovat na jedné straně policové regály, ale na druhé straně jednu z mnoha jiných variant standardních regálů. Jak v tento moment ideálně reagovat? Tou zdaleka nejlepší možností jsou individuální regálové systémy. Ty podle navržených proporcí splňují podmínky jako může být propojení vícero druhů regálů dohromady, nebo úprava některých jejich vlastností. Pro nás jsou tak podobné systémy rozhodně jednou z cest k opravdu přehledným a dobře organizovaným archivům, skladům, dílnám a mnohým dalším…