V otázkách kolem koronaviru se většinou potkáváme hlavně s odkazy na negativní stránky období a ztráty, které jsme zažívali. Jen velice málokdy se ale lidé zmíní o tom, že dokázala podobná situace přinést do lidského světa i nějaké plusy. Jedním z nich je lepší využití právě online světa.

Konference, vzdělávání ve firmách i školách, či soukromý život. Vše se najednou do značné míry přesunulo na půdu informačních technologií a dokázalo tak tuto oblast posunout o značný krok dopředu.

Velký rozvoj meetingových platforem

Oproti předchozím letům se pochopitelně začala ukazovat největší aktivita tam, kde je to nejvíce potřeba. A to v tomto případě není nic jiného, než samotné platformy pro meetingy a konference online. Všechny moderní konferenční systémy zažily poměrně dost značné obrození. Dokonce se mnohé již zapomenuté dostaly zpět do oběhu a získaly tak nový dech. Spousta firem ale dokázala investovat dokonce do vlastních platforem, které dokáží splnit mnohem lépe specifické potřeby jedince i společnosti.

Na zvuku i obraze opravdu záleží

Pro mnohé se ale mohlo stát malou překážkou to, jaké vybavení v té době lidé měli k ruce. Důvodem je především ten fakt, že se tak dostávali mnozí do situací, kdy nedokázali videokonference vést kvalitně po technologické stránce. V tomto ohledu rozhodně došlo k opravdu efektivnímu zdokonalení. Dnes už je naprostým standardem kvalitní a příjemné technologické zázemí. To umožňuje mnohem lepší komunikaci a spolupráci s ostatními, ať už jste řídící osoba schůzky, nebo jenom její běžný účastník.

Ohromný rozvoj e-learningu

Pokud se některá část lidského života ale nemohla na dlouhou dobu zastavit, tak to bylo samotné vzdělávání. A to nejen v samotném školství, ale také ve firemních sférách. Z toho důvodu se tak dostal e-learning poměrně dost rychle mezi preferované způsoby. Na jedné straně za to může rozvoj platforem, na druhé pak i fakt, že téměř každý má k dispozici alespoň základní prezentační studio, které může pomoci s podobnými úkony. Popularita online vzdělávání přitom neklesá ani dnes.