Zdravá strava je klíčem k lepší produktivitě.

  • Nezdravá strava je spojena s nižší produktivitou, zatímco zdravá strava může produktivitu zvýšit.
  • Další zdravotní faktory, jako je kouření, nedostatek pohybu a stres, také mají tendenci snižovat produktivitu na pracovišti.
  • Zdravá strava může být výsledkem skupinového úsilí, pomalých přechodů, zaměření na ovoce a zeleninu a občasného podvádění.

Podle studií z let 2012, 2015 a 2021 nezdravá strava, kouření a nedostatek pohybu snižují, kolik toho zaměstnanci každý den dosáhnou. Z každé studie prozkoumáme klíčová data o korelaci mezi nezdravou stravou a nižší produktivitou. poskytnout praktické kroky, které můžete vy a váš tým podniknout směrem ke zdravější stravě a vyšší produktivitě.

2012 Studie Management zdraví populace

V roce 2012 studie Řízení zdraví populace zkoumala 19 803 zaměstnanců pracujících ve třech velkých, geograficky rozptýlených společnostech. Studie, kterou provedli vědci z Brigham Young University, Health Enhancement Research Organization (HERO) a Center for Health Research at Healthways – odhalila, že nezdravé individuální volby životního stylu mohou vést k podstatným ztrátám z produktivní pracovní doby.

Faktory zdraví, stravy a cvičení

Konkrétně studie zjistila, že zaměstnanci s nezdravou stravou měli o 66 % vyšší pravděpodobnost ztráty produktivity než ti, kteří pravidelně jedli celozrnné výrobky, ovoce a zeleninu. Navíc u zaměstnanců, kteří cvičili jen příležitostně, byla o 50 % vyšší pravděpodobnost, že uvedou nižší produktivitu než zaměstnanci, kteří pravidelně cvičili, zatímco u kuřáků byla o 28 % vyšší pravděpodobnost, že budou trpět poklesem produktivity než nekuřáci.

Výzkum také odhalil, že u zaměstnanců, kteří měli potíže s cvičením během pracovního dne, byla o 96 % vyšší pravděpodobnost poklesu produktivity. Navíc ti, kteří nevěřili, že je jejich pracovní prostředí podpoří v tom, aby se stali fyzicky a emocionálně zdravějšími, měli větší pravděpodobnost, že jejich produktivita klesne.

„Náš výzkum potvrzuje, že ztráta produktivity zaměstnanců je spojena s nízkou pohodou, špatným zdravotním chováním, zvýšenými zdravotními riziky a přítomností chronických onemocnění,“ řekl Dr. James Pope, viceprezident a hlavní vědecký ředitel společnosti Healthways. „Tato informace je významná, protože počet zaměstnanců s nadbytkem tělesného tuku, špatnou stravou, cukrovkou a sedavým způsobem života vzrostl v zemi na bezprecedentní úroveň.“

Další faktory, které snižují produktivitu

Výzkum zjistil, že ke snížení produktivity přispělo několik dalších pracovních a osobních faktorů, jako je nedostatek času zaměstnanců na plnění pracovních povinností, nedostatečná technologická podpora a starost o peníze .

Studie také odhalila, že ztráta produktivity byla nejvyšší mezi zaměstnanci ve věku 30 až 39 let a nejnižší mezi zaměstnanci ve věku 60 a více let. Vyskytovalo se více u žen než u mužů a výraznější u těch, kteří byli odloučeni, rozvedení nebo ovdovělí, než u jejich vdaných kolegů.

Zpráva zjistila, že úředničtí nebo kancelářští pracovníci v odvětví služeb a dopravy zaznamenali nejvyšší ztrátu produktivity, zatímco pracovníci v zemědělství, lesnictví, rybářství, stavebnictví a těžebním průmyslu měli nejnižší úroveň. Nabídka zdravotního pojištění svým zaměstnancům může být způsob, jak jim pomoci zlepšit jejich životní styl.

„Je důležité, aby se společnosti hlouběji zabývaly ztrátou produktivity a měřily ji, aby pochopily, jaký dopad to má na jejich hospodářský výsledek,“ řekl Jerry Noyce, generální ředitel společnosti HERO. „Obchodní lídři mají schopnost snížit faktory, které významně ovlivňují ztrátu produktivity, implementací komplexních, osvědčených programů wellness na pracovišti zaměřených na zlepšení pohody, což může vést ke zlepšení spokojenosti zaměstnanců, produktivity a ziskovosti zaměstnavatelů. “