Pokud se chystáte s vaší firmou expandovat do zahraničí a hledáte spolehlivého přepravce pro bezpečné a rychlé doručení vašich zásilek do zahraničí, pak je důležité se při výběru dopravce zaměřit na několik základních věcí, abyste vybrali správnou přepravní společnost a nemuseli jí brzo měnit. A na co se zaměřit, aby vaše poslané zboží bylo v dobrých rukách?

Velikostní parametry zásilky

Při výběru přepravce začněte tím, že si zjistíte, jaké zásilky přepravní společnost přepravuje. Mezinárodní přeprava zásilek má totiž u mnoha přepravních společností stanovené hmotnostní a velikostní parametry zásilky, kterou vám jsou schopni přepravit. Zejména pokud se chystáte přepravovat různě velké zásilky či nadrozměrné zboží, pak bude pro vás tento parametr klíčový. Často je totiž typické, že u větších zásilek se možnosti výběru zužují.

Země, kam se chystáte odesílat zásilky

Další důležitou aspektem při výběru vhodné přepravní společnosti je otázka, kam chcete zásilku poslat. Každá přepravní společnost se specializuje na určité země a na jednotlivých webových stránkách si můžete projít přehledy zemí, kam je možné zásilku doručit. Je třeba zjisti, zda vám zásilku doručí, kam potřebujete.

Způsoby přepravy

Přeprava zásilek pozemní cestou je nejčastějším způsobem přepravy zásilek, ale do některých zemí to nemusí stačit. Proto je důležité zjistit, zda daná společnost využívá i leteckou nebo námořní přepravu. Nehledě na to, že letecká doprava je velice rychlý způsob, jak doručit svou zásilku příjemci. Námořní doprava pak u nadrozměrného nákladu může být cenově výhodná.

Nabídka celních služeb

Při výběru přepravní společnosti myslete také na to, že přeprava zásilky do zahraničí bývá často spojena s celním řízením. Proto je vhodné zjistit, zda nabízí přepravce komplexní celní služby. Pokud ne, pak doba přepravy se může značně prodloužit, což asi nechcete.

Zkušenosti přepravce a recenze zákazníků

Nakonec se zaměřte na zkušenosti přepravní společnosti a její spolehlivost. Pokud máte obavy ohledně zkušeností přepravní společnosti, projděte si recenze, které vám mohou poskytnout užitečné informace.

Abychom vám hledání usnadnili, tak pro vás máme tip na přepravní společnost Emons. Tato společnost nabízí přepravu zásilek pozemní, leteckou i námořní dopravou a má zastoupení ve více než 100 zemích.