Používáte Android nebo iOS? Tato volba může pro vaše podnikání něco znamenat.

  • iPhone a smartphony se systémem Android soutěží o podíl na trhu od roku 2008, kdy společnost Google uvedla na trh operační systém Android.
  • Zařízení iOS a Android nabízejí robustní a téměř identický výběr aplikací, ačkoli aplikace mají tendenci nejprve debutovat na iOS.
  • Rozhodujícími faktory mezi zařízeními iOS a Android pro firmy jsou preference uživatele a investice do širšího ekosystému Apple nebo Google.

Apple představil iPhone a jeho podpůrný systém iOS v roce 2007 a první zařízení Android se dostalo na trh v roce 2008. Od té doby jsou Apple a Google neustálým soupeřem o vaši kapsu a peněženku.

Obě společnosti využily své mezinárodní značky v hodnotě mnoha miliard dolarů k prodeji svých zařízení a staly se nepostradatelnými v osobním a profesním životě uživatelů. Rozhodování mezi iOS a Androidem pro firemní použití znamená řešit osobní preference, loajalitu ke značce a možnosti zařízení.

U každého ekosystému rozebereme bezpečnostní funkce, rozdíly v hardwaru, ceně a softwaru, abychom vám pomohli rozhodnout, která platforma je pro vaše mobilní firemní zařízení lepší.

Když vybíráte telefon iPhone nebo Android pro firemní použití, zvažte následující faktory:

  • Váš současný technologický ekosystém
  • Jak budete zařízení používat
  • Hardware
  • Bezpečnostní
  • Výběr aplikace
  • Uživatelské rozhraní
  • Cena

Faktory technologického ekosystému, které je třeba vzít v úvahu při výběru iOS nebo Android

Porovnání zařízení iOS a Android je podobné jako porovnání počítačů Mac a PC. Pokud nemusíte provést konkrétní úkol, který může splnit pouze jeden operační systém, může být rozhodujícím faktorem váš aktuální technologický ekosystém.

Kromě telefonů iPhone a telefonů Android ovládají Apple a Google širokou škálu online zdrojů a nástrojů. Pokud jste již zapleteni do produktů jedné společnosti, má smysl zůstat u tohoto operačního systému pro váš smartphone, protože mají tendenci se hladce integrovat.

Pokud máte například Mac a Apple Watch a používáte Apple iCloud k ukládání dokumentů a obrázků, iPhone může být tou správnou volbou firemního smartphonu. Na druhou stranu, pokud synchronizujete své kalendáře v Kalendáři Google , používáte podnikové chytré hodinky se systémem Android a spoléháte se na hudbu Google Play Music, může vám nejlépe vyhovovat telefon Android.

Aspekty použití pro iOS vs. Android

Při výběru zařízení se může zohlednit způsob, jakým hodláte svůj smartphone používat. Pokud jste například kameraman na volné noze, který si zakoupil špičkový iMac pro vykreslování videí, iPhone by byl vynikajícím doplňkem vašich technických nástrojů.

Pokud však pracujete s Chromebookem a potřebujete cenově dostupné zařízení, které vám usnadní neustálý multitasking, pravděpodobně vás potěší telefon s Androidem.