Jedna věc je vědět, že nemilujete to, co právě děláte; je docela jiné rozhodnout se, co chcete dělat dál. Abychom vám pomohli orientovat se na vaší profesní cestě , zvažte prozkoumání těchto metod, abyste našli práci, kterou milujete.

1. Čím jsi chtěl být jako dítě?

I když se může zdát zvláštní vrátit se ke svým dětským snům, nemusí být daleko od toho, co byste rádi dělali. Jistě, ne každý může být astronautem, ale ať už byl původní cíl jakýkoli, touha pokračovat v této kariéře pravděpodobně odněkud přišla .

Vzpomeňte si na tu práci snů. I když už to nechcete, minulý cíl vám může pomoci zjistit, co vás pohání. Například ty, kteří chtěli pracovat v oblasti vymáhání práva, by mohla vést spravedlnost nebo pomoc lidem. Pokud jste chtěli být učitelem, možná se vám líbila škola nebo práce s dětmi. Přizpůsobte své motivátory a své silné stránky, abyste našli tu perfektní pozici.

2. Co by vaši přátelé nebo rodina řekli, že jsou vaše silné stránky?

Někdy vám rozhovor s lidmi, kteří jsou vám nejblíže, může pomoci učinit informovanější rozhodnutí, protože vidí části vás, které můžete přehlédnout. Zeptejte se svých blízkých, co si myslí, že jsou vaše silné stránky, a zvažte, jaká práce by vám umožnila tyto dovednosti využít. Když se zeptáte na názory ostatních, získáte jiný úhel pohledu. To, co považujete za své silné stránky, se může lišit od vnímání vaší rodiny a přátel.

3. Kdo byl tvůj největší vzor, ​​když jsi vyrůstal?

Podobně jako když mluvíte o své vysněné práci jako dítě, můžete přemýšlet o tom, koho jste zbožňovali, když jste vyrůstali. Milovali jste tohoto člověka, protože pomáhal lidem? Měli speciální dovednosti, které jste si přáli? Našli jste podobnosti mezi jejich a svými schopnostmi? Když budete přemýšlet o tom, proč jste k této osobě vzhlédli, možná najdete práci, která by vám vyhovovala. I když jste o tom jako dítě neuvažovali, meditace o tom nyní může pomoci odhalit vaše skutečné cíle a touhy.

4. Co opravdu nerad děláte?

Je stejně důležité znát své slabé stránky, jako rozpoznat své silné stránky. Pochopení toho, čeho se bojíte, vám může pomoci utvářet vaši profesní dráhu. Pokud to neberete v úvahu, můžete se ocitnout zpět na začátku a hledat další novou kariéru. Pokud například nesnášíte práci s dlouhými tabulkami dat v tabulkových procesorech, nemusí být pro vás kariéra zabývající se rozsáhlým objemem dat tím správným krokem.

Tip pro vás: Vybírejte volné pracovní pozice třeba ještě dnes.