Bezpečnost je nezbytná pro každou firmu. Tyto poplašné systémy mohou pomoci zajistit ochranu vašeho podniku.

  • Bezpečnostní technologie zahrnuje širokou škálu zařízení a softwaru, od video sledování s umělou inteligencí až po bezdrátové senzory.
  • Je důležité vybrat si dodavatele, kterému důvěřujete, protože se jedná o dlouhodobý vztah určený k ochraně vašeho podnikání.
  • Dobré zabezpečení také zahrnuje pochopení toho, co se stane během incidentu a po něm.

Podnikové bezpečnostní systémy jsou navrženy tak, aby chránily podniky a jejich majetek před zloději, vandaly a dalšími hrozbami. Ať už potřebujete ochránit svůj inventář, nemovitosti nebo personál, je nezbytné vybrat pro danou práci správný podnikový bezpečnostní systém. Tato příručka pro kupujícího vám umožní lépe porozumět tomu, co hledat v systému zabezpečení podniku, a dalším faktorům, které je třeba před nákupem zvážit.

Co potřebujete v obchodním bezpečnostním systému?

Vlastnosti a funkce bezpečnostního systému se mohou značně lišit v závislosti na typu chráněného podniku. Před doporučením poplašného systému nebo jakéhokoli zabezpečovacího zařízení provede renomovaná bezpečnostní společnost průzkum lokality .

„Například klenotnictví má jiné potřeby než jiné podniky, které nemají stejný typ vysoce hodnotných zásob,“ řekl Andy Lowitt, viceprezident Lowitt Alarms, poskytovatele bezpečnostních systémů.

I když se konfigurace liší, obchodní poplašné systémy mají několik klíčových součástí: video dohled , alarmy a senzory. Jakýkoli bezpečnostní systém by měl poskytovat možnost monitorovat vchody, východy, okna a další způsoby, jak se mohou zloději dostat do areálu.

V mnoha případech jsou sledovací kamery doprovázeny tepelnými, pohybovými a dalšími typy senzorů pro detekci nežádoucí aktivity v areálu. Bezdrátové senzory poskytují flexibilitu a mohou vám pomoci vyhnout se některým nákladům na instalaci. Tyto senzory mohou být přemístěny a překonfigurovány tak, jak se mění podmínky a potřeby.

„Bezdrátové senzory nejsou zakázány stěnou, sklem nebo kovem a lze je používat uvnitř i venku,“ řekl Brian Hess, zakladatel a generální ředitel společnosti Tattletale Portable Alarm Systems. „Pokud například změníte místo, kde je uložen váš inventář vysoké hodnoty, můžete přesunout senzory, abyste zajistili nezbytnou ochranu.“

Navíc neoprávněný přístup do jakýchkoli monitorovaných oblastí by měl spustit poplach. Alarmy mohou upozorňovat osoby v okolí (předpokládejme klasický poplašný zvonek) nebo mimo pracoviště (obvykle prostřednictvím upozornění na mobilním zařízení) a často obojí. Alarm by měl sloužit jako okamžité upozornění pro bezpečnostní personál, že probíhá incident.

Bezpečnostní systémy mohou také zahrnovat klávesnice, bezpečnostní klíčenky nebo jiné systémy kontroly přístupu, z nichž nejsofistikovanější obsahují biometrické technologie, jako je identifikace otisků prstů, rozpoznávání obličeje nebo skenery sítnice.